Søker en del rundt om kring på nett for å finne løsninger som jeg har plass til med mine 40 kvadratmeter, og kommer over litt av hver. Her er to ulike spisebord, som kan kombineres med stolene nederst.

Når skal det sies at ingen av disse alternativene er direkte billige. Bare en av «Pick Chair»-stolene du ser nederst koster fra 1 630,- US dollar og oppover. Det blir vel nesten 10 000,- kroner. For en stol…

Tablebed

Dette er en genial oppfinnelse som kombinerer spisebord og seng (!). Altså spisebord om dagen, seng om natten. Den benytter samme prinsipp som en skapseng, men i stedet for å bare være skap (eller skrivepult eller sofa som man finner på skapsenger.no), blir det altså et romslig spisebord når man slår opp sengen.

 

Dette vidunderet er fra Inova LLC, som holder til i New York. Flott, ikke sant? Den finnes i mange utførelser. Sjekk ut disse på hjemmesiden deres. Har slitt med å finne en pris, men tror de koster rundt eller litt under 4 000,- US dollar, med andre ord godt over 20 000,- kroner. Muligens koster det enda mer hvis du skal ha høyere kvalitet. Mer om utførelsene her.

Tip Over
Nok et genialt konsept som i dette tilfellet kombinerer speil og spisebord, og det tar ennå mindre plass enn skapsengen over. Som speil bare henges det på veggen, men skal du ha middagsbesøk er det bare å slå ut benene og sette det på gulvet. Vips har du spisebord!

Dette bordet er fra italienske Porada. Du finner det i kategorien speil (Mirrors, hvis du velger engelsk).

Vet ikke hva det koster i Norge, men hos Areaz i Leeds, Storbritannia koster det 1 927,- britiske pund, som blir ca. 17 500,- kroner.

Pick Chair

Spisebord trenger nødvendigvis stoler, og da kan Pick Chair være et alternativ. Disse stolene kan henges på veggen, og er da helt flate. Når det så er behov for dem er det bare å ta dem ned og brette dem. Sjekk ut ut videoen på hjemmesiden til designeren (Studio Dror) for å se hvor lett det er.

Den finnes i mange utførelser, som også er å skue på hjemmesiden til Dror. Her er en av variantene: